Monday, August 24, 2009

Inglismaa

30. juulist kuni 5. augustini oli Pille koos Heiliga (Roosi venna perenaine, kennel Ringokris) külas Inglismaa kuldsetel.


Pille esimene peatuspaik oli Redham, kus Heili oli koerte salongis Top to Tail läbimas nädalast kursust koerte trimmimise ja hooldamise alal. Redham on kena väike linnake Londonist lõuna pool. Osad tänavad olid muljet avaldavalt suure kaldega ja ise seejuures kitsad ja käänulised. Eriti hämmastas mind Redhamlaste oskus parkida oma autod olematutele platsikestele majade ees, mis kohati nii kaldu, et kõhe vaadata. Siin on pilte Reehamist:


Siin on näha Heili koolituskoht:

Külastasime Inglismaal kahte näitust. Täpsem ülevaade näitustest ja seal osalenud koertest on Ringokrisi kodulehel.

Peale simest näitust vahetasime öömaja: sõitsime Cornwalli poolsaarele Bodmini linna külla Elainele kennelisse Trebell.

Sellest kennelist on pärit Heili koer Sarli.

Olime Elaine juures 3 päeva. Nii me seal elasime:


Bodmini linn näeb välja selline:

Cornwalli poolsaare ilu Helleman’s Tori nimeliss kohas, kust avaneb kõrge vaade.

Käisime Elaine koertega ka ühes hästi mõnusas metsas:

Tegu oli riigile kuuluva metsaga, kuhu pääs oli tasuline (!). Õnneks pääsesime ise sinna libedasti, sest Elainil oli muretsetud aastapilet. Ta käib koertega seal peaaegu iga päev.

Külastasime ka kennelit Steval, kus olid parajasti kutsikad. Kohaliku kombe kohaselt kogunesid ümbruskonna kasvatajad nö katsikule sinna.


Elainil oli hästi hakkja ja tegus kennelpiiga Georgia:

Järgmisel näitusel vahetasime jälle kohta – jõudsime otsaga Salisbury kõrgendikele Durringtoni külla kennelisse Tenfield, kust on pärit Alvin.

Tenfieldis oli elu silmapaistvalt hästi korraldatud, seetõttu polnud kuskil vähimatki laga ei seoses koertega ega ilma).


Tenfieldis olid ka kutsikad, aga nooremad, nii, et katsikulised veel käimata..

Silmaring igatahes laienes nii mis mühin.

30

Siin mõned pildid lihtsalt näituse olustikust Inglismaal. Igal osalejal on kasutada omaette boks, kuhu jätta koer ja asjad. Vaatamata sellele, sadas päev läbi lakkamatult, oli pealtvaatajaid rohkesti.





No comments: