Thursday, November 3, 2011

Kutsikate valimine

Eelmine nädalavahetus oli meil tihe külaliste vastuvõtuaeg. Mopsipoisse käidi valimas või niisama vaatamas (sõbrad, tuttavad). Ka see nädalavahetus on oodata uusi kutsikavaatajaid ja siis ehk peaks selgem olema - kuhu meie Polly kutsikad siis suunduvad. Muidugi - kõigil kutsika soovijail ei ole võimalik koheselt kutsikaid vaatamas käia ning seetõttu antakse omist eelistustest-soovidest teada sidevahendeid kasutades.

Ja siin on siis teiste seast väljavalitud mopsipoiss Skylinedog Gustav ehk lihtsalt Gustav või Kusti või siis... Eks kodune hüüunimi selgub lõplikult edaspidi.


Ja siin on hetkel veel vaba kutsikas:


Ja ega kutsikavalik vahel ei olegi nii lihtne, millegi poolest peab ju üks ja ainumas kutsikas köitma ainulaadselt meeli. Seetõttu võib vahel valik kesta tunde, eriti kui väliselt väga sarnased kutsikad sulle otsa põrnitsevad.

Aga mõnikord selgub lemmik mingitel salapärastel asjaoludel juba mõne minutiga, pilk kuhilale ning edasine on juba tegelemine väljavalituga.


Eelnevate piltide puhul on nende autoriks Monika Kailas, kes siis lahkelt lubas pilte kasutada meie blogis.

Ahjaa - nii mõnelgi meie talu otsijal on tekkinud kohalejõudmisel 10-20 minutilisi eksimusi. Seda siis, kui kasutatakse tänapäevaseid auto navigeerimis vahendeid. Nimelt valib naviseade sihtpunkti muidugi välja, kuid Võrust meile soovitavad need vahel päris kõrvalisi kruusateekesi - eeldades et mingi "linnulennu" otsetee on parim. Aga selliseid otseteid ja nendega kaasnevaid ristmikke on meie mägede vahel palju ja seetõttu võib natuke üleliia sõita.

Seetõttu soovitus kaugelt tulijatele - algul soovitaks valida sihtpunktiks Haanja ja siis alles Leoski. Ning Haanjast meile on võimatu eksida - kui 6 km mööda kõvakatte teed otsejoones põrutada.

Ja mõni sõna ka mopsikutsikatest. Kappavad hetkel aktiivselt ringi, müravad omavahel ja teevad kummalisi häälitsusi - vahel tundub mingi õrn kurinat meenutav häälitsus pärinevat mingilt eksootiliselt džungliloomalt. Üks "paha" asi ka - nad lihtsalt ei tunne huvi lisatoidu vastu. Polly piim on parim ja enamat nad ei taha. Ehkki hambad on neil juba suus!

No comments: