Wednesday, January 30, 2008

Kutsikate teine päev

Pille magas eelmise öö siis samas toas kus Roosi ja kutsikad. Olla kuskil 20-25 korda öö jooksul Roosist irdunud kutsikaid tissi otsa suunanud. Minu arust enam pidevat viginat ei kostu, vahel suudavad jõnglased kõik koos magada. Aga valdavalt keegi ikka neist toimetab ja ajab tissi taga. Ja kui kooris häda lahti..., nagu toimuks mingi sügisene rändlindude ülelend - kureparv ajab haneparve taga.

Lõuna ajal sai tehtud ka kutsikatest individuaalpildid. Nojah - kutsikad on tõesti ilusad, aga näod neil siiski veel fotogeenilised ei ole, nagu mingi roosad tulnukad.

Eks vahel minagi tõstan kutsikaid sinna-tänna. Kuni ükskord märkan, et peos mul Roosi edejalg ja proovin seda tõsta tagajalgade vahele, kus priskemad piimalähkrid.

Tegeleme ka arvutitöödega. Blogi, fotode üleslaadimine, ametliku info saatmine tõuühingusse, Leo omanikule jne. Pille sätib veel mõnele kutsikale uued ja erksamad eristuslõngad kaela, säilitades järjepidevust; näiteks teisena sündinud isane saab pruuni asemel helerohelise lõnga.

Aga homme-ülehomme hakkame juba nimesid otsima. Sest et eristada ja kutsuda neid lõngavärvi järgi - meile ei meeldi. Tobe on seletada; "See lilla isane on hoopis raskem kui tumeroheline isane". Ja muidugi alustasime ka kutsikate kaalumistabeli täitmisega.

Niisiis on teada vaid esmane idee kutsika ametlikul nimel - Briti või Šotimaa pühakud, kelle nimi algab B tähega. Teada on esimene nimi; Skylinedog Rose Brigitta, aga kellele... Brigitta nime pakkus eile välja Kirke ja kuna minu teada on tegemist pühakuga, siis peakski ehk teemaks olema pühad olendid - usuline järjepidevus ehk ka siis olemas (A pesakond koosnes A tähega algavatest kreeka-rooma jumalate nimedest). Huvitav - kas on olema Briani nimelist pühakut - et siis oleks Skylinedog Rose Brian. Aga näis siis, mis saab? Äkki keegi ütleb mõne ilusa poisslapse nime - a la Bruno, Benno, Bernhard.

Aga nüüd aitab. Kaua võib jahuda.

1 comment:

Merker said...

Beata or Beate is a woman's given name that comes from the Latin beatus, meaning "happy" or "blessed". It can also be the short-form of Beatrix or Beatrice.

This name is derived from same Latin word as the concept of Beatification, of major importance in the Catholic religion. The name, however, is nowadays not taken as having a special religious significance, nor is it restricted to people of catholic background.