Saturday, April 24, 2010

Ametlik teadeanne: F-pesakond

Roosi + Alvin = Skylinedog Rose F

20.-21. veebruaril sai pandud algus meie kenneli F –pesakonnale.
Tulevasteks lapsevanemateks meie esimene koer Roosi (Guldfynd’s Cypripedium Calceolus) ja inglise päritolu koer Alvin (Tenfild Tori) kennelist Ringokris.


22. aprillil sündiski Roosil ja Alvinil 9 lapsukest: 6 tütart ja 2 poega.

Roosi on enesega rahulolev tasakaalukas 6 aastane emane. Temale võib alati kindel olla. Märkamtult kuid kindlakäpaliselt valitseb ta meie nüüdseks 6-pealist koertekarja.


Roosi sugupuu:

Pilte Roosist:

Roosi vend Carlo kennelist Ringokris:

Alvin on sarmikas, kartmatu ja ettevõtliku loomu ning silmapaistvalt hea ehitusega tumedamat tüüpi koer:


Alvini sugupuu:

Alvin elab Tallinnas kennelis Ringokris , aga sündinud on ta Inglismaal kennelis Tenfild.

Roosil on olnud varem kaks pesakonda - aastal 2006 ja aastal 2008.

Esimeses( A-pesakonnas) oli 7 kutsikat: 4 emast ja 3 isast. Need koerad on tänaseks üle 3 aasta vanad. Nende isa Wilson on hele ja ema Roosi tume, kutsikad tulid enamus heledad, üks isane (Apollon) ja emane (Aurora) on tumedamad, aga mite nii tumedad kui Roosi ise. Panime neile Kreeka ja Rooma jumalate nimed. Enamus neist on käinud vähemalt korra tõu erinäitusel spetsiaalselt selle tõu asjatundja hindamisel ja kõik nad on hinnatud suurepärasteks tõu esindajateks. Amor, Aurora ja Artemis elavad Tartus ja harrastavad agilityt. Kõige edukam on Artemis. Siin pildid agilityst. Ja Artemise võistlemisest.
Kõigil, kel sellest pesast tervis uuritud, on see olnud täiesti korras. Tänaseks on nad sellised.

Teine, B-pesakond on Roosil tumeda isasega. Kõik kutsikad on tumedad, kokku 9: 6 isast ja 3 emast. Need koerad said jaanuaris 2 aastaseks. Nende nimed on vanade keldi pühakute järgi, kuna tegemist ju vana inglise tõuga. Koju minnes olid nad sellised.

Nende omanikud on saatnud meile pilte:
Barclay, Benjamin, Benjamin, Bridget, Berenice, Brendan, Balther.

Oleme nende kõigi üle uhked!

Peame oluliseks koerte kvaliteeti, seetõttu püüame valida aretusse koerad nii, et nende järglased meie kennelile häbi ei teeks.
Tervise osas ei saa järeleandmisi teha. Garantiid ei ole kunagi, kuid pole ju mõtet teadlikult riske suurendada, võttes keskpäraste tervisenäitajatega koerad vanemateks.
Lisaks tervisele vaatame väga ka iseloomu. Oluline on, et ei koerad ei oleks arad, agressiivsed ega hüperaktiivsed, sest igal omanikul tuleb ju nende seltsis 10-15 aastat veeta. Sõpra valitakse ju ikka iseloomu järgi. Oleme jõudnud veendumusele, et iseloom on üpris päritav.

No comments: