Saturday, March 19, 2011

Hamar, Norra, IFSS World Sleddog Championship

Paadunud tugitoolisportlasena tunnen vahel huvi ka väljaspoole telekat jäävate spordisündmuste vastu (Kanepi, Baruto jne). Ja infot saab internetist.

Niisiis - Mariin Kaljula ainukese Eesti esindajana osaleb Hamaris (Norra) IFSS kelgukoerte maailmameistrivõistlustel. Neljalise kelgurakendiga sprindis (3-l päeval start 7,5 km rajale). Ahjaa - Mariin osaleb Hellekantri siberi huskydega muidugi põhjamaiste kelgukoerte seltskonnas.

Üldiselt interneti info on norra keelne peamiselt, aga leidsin ühtteist ka rootsi keelest jne - ja kes huvi tunneb peab nüüd küll google translatorit kasutama.

Aga lisaks mõned pealehed ürituse kohta; http://www.sleddog2011.no/page.jsp?id=26 , http://www.sleddog.no/t2.asp ,
Jooksvad põhiuudised siis siin.
Soome koondise jooksvad uudised: http://vul-maajoukkue.blogspot.com/

Reedesel esimese sõidu päeval saavutas Mariin tubli 7 koha. 4-ste rakendi tulemused protokolli lehe lõpupoolest - Sp4NB - 7,5 k.

Kuna pilte ei ole ja muidu kommentaare ei tea, siis vaatasin - kas ka konkurendid midagi on kirjutanud ja kes nad üldse on?

Esimesel kohal niisiis soomlane Antti Mäkiaho kennelist McAhon. Tema tutvustuse leiab Soome koondise lehelt .

Teise kohal saavutas reedel rootsi kennel Amarox -i esindaja Pia Ångström (konto ka Facebook-s). Kui vaadata sellelt kodukalt resultaatide lehekülge, siis näha on, et tegemist on väga eduka sportlasega.

Kolmandal kohal on samuti rootslanna Marie Israelsson (konto ka Facebook-s), kes ka kirjutas oma kodukal sõidust. Nii nagu ma aru sain, siis kurtis ta, et tegemist on väga raske rajaga. Lisaks lumesadu. Probleeme olla olnud ka rakenditest möödasõiduga (vahetevahel tagant tulev kiirem sõitja ei saa hästi mööda eesliikuvast rakendist, kuna kas aeglasem rakend ei oska või ei saa kiiret möödasõitu võimaldada või koerad kohtudes võivad üksteisest ühtteist arvata...). Seetõttu näiteks teisel tänasel etapil stardivad esimestena kõige kiiremad koerad ja esimese päeva viimased siis lõpus.

Edasi siis sakslanna Iris Mauderer (konto ka Facebook-s) Husky-Kennel -st.

Viies koht Soomesse Susanna Bürkland-le. Tema tutvustuse leiab Soome koondise lehelt.

Kohe Mariini ees on Ulrike Ruckes Saksamaalt (konto ka Facebook-s), infot suurt ei leidnud.

Niisiis Mariini koht keskel, aga kätte saadud info kohaselt on enamikus tema ees minu arust tippsportlased, kes seotud tugevate siberi husky kennelitega ja keda toetavad ka sponsorid.

Aga seda nüüd ei tea, kas Mariini sõit õnnestus ülihästi või oli tal viperusi. Eks seda saame täna teada. 14.10. hakkab neljaste start, 7 minutit hiljem peab Mariinile ja tema koertele edu, jõudu ja õnne soovima.

No comments: