Tuesday, November 10, 2009

Teine Tartu näituse päev

8. november ja uuesti pilgeni koeri ja Inimesi täis Tartu näitusehall. Tosi küll - kuldsete ringi asukoht on nüüd mujal ja ka kohtunikuks on meil hoopis härrasmees Portugalist; Jose Homem De Mello. Ning Monika ei olnud enam ringisekretär, vaid hoopis ringikorraldaja. Kõik muu oleks Nagu eile; Soome-Eesti-Venemaa-veidi ka Leedu koerte maavõistlus. Tundus et kõik eilsed koerad platsis + veel 2-3 uustulnukat.

Aga oli veel erinevusi - Nagu Monika täheldas; Täna on roosam päev - st roosasid linte (suurepäraseid) jagus koertele suuurusjärk Rohkem kui eile. Meile siiski päev nii roosiliselt ei alanud. Skylinedog St Castor (Nii nagu eile - ka täna esimene näituseringi mineja) ei saanud EAH-d, sai vaid suurepärase kirjelduslehe. Senikaua kui me kambakesi kirjelduslehte degusteerisime juhtus minu kogemuste jaoks haruldane asi - härra De Mello võttis aja maha ja tuli meile lahkelt seletama Nestori hetke näitusetulemusi. Kahjuks ma ise seda lugu ei kuulnud, näitusekirjeldust ka pole käepärast, seepärast ei oskagi kirjeldada - mis ja kuidas.


Aeg lendas kiiresti ja järsku oli Heini Athenaga siis ringis;











Ning siis tabas minusugust passiivset näitusevaatlejat tõeline hasart, sest et Heini-Athena koostöö sujus ja tulemused võtsid järjest kõrgemaid pöördeid. Pidin isegi Pillele seletama - Mis toimub, et Athena võitis emaste ava, ja nüüd on serdiring jaseal tšempionite rida ja seal Athena ja nüüd siis on ka juunior emased platsis ja nüüd millegipärast jookseb Heini Athenaga rivi eesotsas ja nüüd ta sinna jäigi pidama-seisma ja näe - parim isane Roy tuli ringi ja ... Ahh, kus siis Athena kohta?, Heini kohta Royga jooksmas ja Athena jookseb ka ja lõpuks koerad seisma ja kohtunik näitab Athena händlerile (ja Athenale) VSP rosetti ja koheselt Heinile (ja Royle) TP rosetti.

Fantastiline!

Niisiis - vasakul on Athena ja paremal Roy;





Kahju Ainult, et ma seniajani ei tea selle soome neiu nime, Kes Athena meie selle aasta tipppildiks paika pani.


Mõneti meenutab Tartu Näituse tulemus Soome Võitjat 2 aastat tagasi. Siis sai Tõu Parimaks samuti Roy ja emaste võitjaks oli Wilsoni tütar Jenna ehk Croisantin Lady Linchpin.
Ning Jenna händleriks oli Heini.

OK. Siin on siis Athena;






Ning Athena ja Pille - samal õhtul kodus, saagiks 3 rosetti;




Nii. Nüüd on Athenal 3 serti olemas, võiks äkki vermima Ch tiitlist unistama?
Aga eks see kõik sõltub siiski meist, et kuidas me suudame Athena varjusurma jäetud jahiinstiktid taas äratada ja ka vajalikud oskused õpetada. Kas meil jätkub selleks püsivust, tahtmist ja oskust?


Aga Athenal pole meie unistustest midagi, Tema tegeleb koheselt reaalse jahiga. Kuskil lauavirna all oli miski saakloom;


No comments: