Friday, December 25, 2009

Kelgukoertel pole jõulupuhkust

Jõulude ajal on hea võimalus kasutada külalisi meie kelgukoerte treenimiseks-õpetamiseks. Sätid hulgakesi rakendi ühele reale, saadad külalise kelgu jalastele, sõnad veel; "Ära kelgust lahti lase ja pidur on jalgade juures" ning siis; "Gõu...".

Muidugi juhtub, et sellest infost jääb väheseks ja kui väike stress kallale tuleb, siis hoitakse kelgust küll kinni, aga seda lamavas asendis (st lohisevas asendis). Aga teine sõiduproov mõni aeg hiljem, on juba edukas.

Ning nagu ikka vahel üllatusega selgub, nii mõnedki inimesed, kes ennem kelgurakendiga sõitnud ei ole, on ootamatult tublid ja innustunud kajurid.


Heiki muidugi mainis, et eks ta lapsepõlves oli kõva soome kelguga sõitja. Ja tõesti, kui tegemist tasase maaga või suisa mäkke sõiduga - siis ju ikka aitad jalaga kaasa või suisa jooksed - nii nagu soome kelguga sõidul ikka.

Ja kui rahvast palju, siis on lust koertega tegeleda, saab rahulikult koerigi joota, kartmata et seisaku ajal kõik köied-koerad sassi läheks.

Tegelikult - saame uusi kogemusi rakendiseadmisest, ka koerad harjuvad üksteisega. Igatahes meie rakend on enam-vähem valmis ja meie kolm koera ei tegutse nagu Krõlovi valmis "Luik, haug ja vähk".


1 comment:

bisoudoudou said...

hello,

I am french and leaving in Tartu. I will love to do some "koer sledding", can you please tell me if you're doing it or if you have any clue where I could do it.

thanks for your help
Best regards