Friday, January 1, 2010

Dream Team

Kuigi aasta 2010 on juba käes, siis ikkagi on ühtteist siinses blogis veel kajastamata möödunust.

Seega;

Ühel jõuluõhtul läksin ma meie gröönude trioga kelgutama. Kelgule ma mingit valgustust ei ole jõudnud veel monteerida, seetõttu tuleb loota pimeduses pilvitule taevale ning täiskuule. Ja sain oma kelgutaja karjääri parima elamuse. Koerad kimasid pea terve tee täistambiga, isegi mäkketõusul kaasa aidates ma hingeldama ei pidanud. Üksvahe sain isegi mõnusa hirmusähmaka, laskumisel lendas kelk täiskiirusel vastu teeäärse lumevalli kamakaid, nii et edasi lendasin ühe kelgu poolega. Aga püsti ma jäin. Super.

Tegemist oli kuskil 3 km rajalõiguga, aega mobla järgi alla 10 minuti.

Muidugi - ühe supersõidu põhjal ei saa püsivaid järeldusi teha. Tundub, et pimeduses meeldib kelgukoertel rohkem tööd teha. Lugesin sellest ka ühest proffide blogist (otsin kunagi vastava viite uuesti üles).

Üldiselt tundub, et meie kolmik koos süstib juba enne kelgutamise algust ennast erutusseisundisse. Bamse on eriliselt innukas töölekippuja ja laseb rõõmuga ennast kelgu ette rakendada. Järgmisena paneme Silva rakendisse, temal on minekuga nii ja naa. Vahetevahel proovib kõrvale hiilida ja poeb kuuti. Võibolla tema eelmises kennelis oli selleks võimalusi ja põhjust? Aga kui võtad temast kinni, siis laseb siiski rõõmsameelselt rakendada. Ja teeb ka tööd. Torbik kibeleb nagu Bamsegi rakendisse, kuid vahetevahel tabavad teda kõhklusehood; Kas Silva ka rakendatakse. Tundub, et ilma Silvata hakkaks ta vastu punnima (igaksjuhuks veel ei katseta, prooviks toimivat seltskonda hoida). Ka aiaväravani minek nõuab meilt suunamist, eri suundadesse kohati soov koertel minna. Ning teele jõudnuna on nende esimene sööst igati asjalik ja tormakas - Torbikule meeldib juhtkoer olla.

Alati on oluline enne sõitu koeri joota (muidugi ka pärast), anname leiget vett, kuhu paar lusikat searasva sisse sulatatud. Ükskord eelnevat jootmist ei teinud - Bamse ampsas seetõttu sõidu ajal (täiskiirus siiski säilis) lumekamakaid teevallist.

Arvatavasti kõige kiiremad sõidud teeb siiski Kirke. Ka külas olnud Katist on saanud tubli ja oskuslik kelgutaja. Ja tüdrukutele meeldib muidugi kahekesi kelguretketel käia, vaheldumisi juhitakse ja istutakse kelgul:





No comments: