Friday, January 29, 2010

Eesti keelsed blogid kelgukoertest

Kelgukoertest blogivaid eestlasi on vähe. Teadsin vaid Maria Kupinskaja blogi - tema seiklusi Alaskal ja Teravmägedel.

Siis olin leidnud veel mõned blogid, kus blogija on jutustanud ka oma kelgukoerast. Näiteks "Pärnakas ja maailm" blogi ning Marko Kalduri blogi. Ning muidugi on ka kelgukoerte webilehtedel päevikuid, väga hästi kirjeldatakse kelgukoerte (esmajoones samojeedi koerte) tegemisi Põhjatähe kenneli koduka "Koerapäevikus". Ning ka märksõnaga leiab blogidest ühtteist, näiteks Priit Salumäe blogis.
Ka oma elus kokkupuuted kelgukoertega on leidnud kajastamist näiteks Oliveri blogis.

Nüüd leidsin aga veel huvitavaid eesti keelseid blogisid kelgukoertest;
1. blogi Soomest; IT`S GETTING SNOWY...
2. Marilini blogi Alaskalt; See seletab kõik. Kusjuures laiast maailmast kelgukoerte blogisid otsides, panin oma esmasesse blogi nimekirja Zoya's Kennel Journal blogi. Nüüd siis avastasin, et ka Zoya on oma blogis maininud ja kiitnud Marilini tegemisi oma kennelis.

Minu arust on tähelepanuväärne, et niivõrd paljud noored eestlannad otsivad seiklusi näiteks mujal maailmas kelgukoerte eest hoolitsedes.

Siinjuures pean ära mainima, et ka minul on üks tore kunagine (koos olime kunagi näiteks talimatkal Ülem-Angaraa mäestikus Siberis) matkakaaslane nimega Anne, kes tegeles samuti kahel hooajal kelgukoertega Alaskal. Tõsi küll - siis veel ei blogitud (eelmise aastatuhande 90-ndate alguses).

Tegelikult internetis eesti keelset kelgukoerte alast infot otsida on raske, sest et teleseriaal "Kelgukoerad" on ikka esmane otsingutes. Seriaalil isegi ju oma blogi. Tore on see, et selles blogis on partnerina nimetatud kennel Hellekantrit.

Eks see TV-sarja "Kelgukoerte" nimetus tekitab inimestes siiski ehk huvi kelgukoerte vastu ja see on ülimalt positiivne. Kas või seetõttu, et otsitakse kelgukoertest arvatavasti üpris kaugete blogijate poolt üles infot ja midagi juba teatakse (näiteks nagu Virgo Kruve blogis).

No comments: