Wednesday, January 5, 2011

Aasta algus

Lund tuleb ja tuleb igapäev taevast ja peamiseks rõõmuks lume puhul meil on see - et kelgutada saab gröönudega. Tõsi küll, mitte igas seltskonnas- Bamse-Torbik koos ei sobi. Mõnel korral on Torbik oma neljase rakendi kodu poole pööranud. Proovime seega igasugu variante.

Veel üks ebaõnn - Bamse neljase rakendi juhtkoerana on kõlbmatu. Algus oli võimas, tundsin kuidas kihutav vedur mind ja kelku vägevasti vedas, aga esimese pööraku ajal läks seltskond sassi. Ja siis pidin ise vägevati pingutama, et seltskond enamvähem paigal püsiks ja saaksin puzzlet paika panna. Häda veel selles, et noored koerad võivad soonivatest rakendiosistest kannatada saada. Kui ikka käpp ja kael eri suundades tõmmatavad on, siis jah...

Muidugi, mingil määral on noortel juba liikumiskogemused, et kiiruse pealt nad sassi eriti ei lähe ja oskavad isegi ennast õigesse asendisse korrigeerida. Aga seisakute ajal, juhtub neljaste puhul jamasid.

Seepärast katsetame ka kolmeseid rakendeid. Ka Kirkel tore sõita ning kolmese sassimineku kordasaamisega saab ta hakkama. Eriti tähtis oli nn tupikus (mägi enne Pressi küla koeri) üksinda kitsal teel koerad teistpidi saada.

Torbiku ning Daricu ja Ellardi rakendi külaskäigust Pressi külla Kirke juhtimisel said ka mõned pildid. Seda muidugi lõpuosas.


Koertel koduvärav nina ees, motivatsioon liikuda on tugev. Aga eks need 4 km mägedest alla-üles läksid ka kähku - kuskil 13 minutit.

Tegelikult hoog oli nii tugev, et kelk riivas pöörakul meie autokese esinumbrit ja see läks veidi kortsu. Jälle üks kogemus.


No comments: