Sunday, January 2, 2011

Veel lähipäevadest-lähiaastast pildikesi.

Lisaks kelgusõidu harjutustele - laseme vahel gröönusid kõik koos ka eesaeda jooksma. Aedikus on nad kahes pooles eraldi: Torbik, Eirik, Daric, Ellard ning siis ülejäänud eesotsas Bamse ja Silvaga. Aga suures aias saavad nad kokku - saavad üksteisega harjuda. Esmaselt välja tormates teeb Bamse kõigepealt väikese valvsa mörina teiste isaste suunas ja leegib siis omi asju ajama. Ning Silva kappab vaikides Torbiku juurde ning Torbik heidab pikali - ülemvõimu tunnustamiseks.

Aga üks esmaseid kontrollkäigu objekte eesaias on köögiakna tagune. Mine tea - mida need inimesed seal köögis söövad? - äkki saab isegi jaole?

Kuna lund kõvasti ja uues lumes vaja nuuskida, siis koonud on koertel koheselt lumised.


Õues on meil väljakaevatud pinnase vall (suvel vaja õuele laiali planeerida), mis on kattunud lumekuhilatega. Niisiis veel üks huvitav koht, mida vaja uurida.




Aga enamik koertest veedab oma aega kaevandajatena. Õunapuude aluse lumepadja all on peidus sügavkülmunud õunad. Ja niisiis gröönud kaevavad poolemeetrisest lumest läbi - et leida külmunud vitamiini?pomm (sügisel nad tooreid õune ei tahtnud).


Ja kui keegi midagi leiab, siis naaberkaevur võib seda näha - ning lendab kapates kohale, et saak äkki oma osaks saada.

Kindlasti on õues midagi muudki huvitavat. Arvatavasti sellel pildil suundub Davis komposti kasti sisu revideerima. Davis on meie koertekarja osavaim ronija (ema Torbik isegi ei ole nii võimekas) ning mingi pea 2 m kõrgune laudsein teda küll ei takista.

Aga vahel on tore niisama eesmärgitult ringi sumada. Lumi on ju fun - vähemalt gröönudele.



No comments: