Wednesday, December 10, 2008

Blogid koertest

Oma koertest blogimine on Eestis tõeline niššitööke. Ja eks ta nii peabki olema.

Mõtlesin kunagi, et koguks enda jaoks internetis ettesattuvad eesti koerteblogid ühte kohta kokku. Eks nad siis siin blogis tükk aega on ka paiknenud. Kindlasti ei ole mul täielik kogu, aga kui keegi teab (mida mina ei tea) veel koerablogisid, siis oleks tore vastavat linki saada.

Viimati tegelesin koerteblogide otsimisega novembri tuisuste päevade järel. Siis oli hea saak, inimesed kes oma blogides ehk omi koeri eriti ei mainigi - hakkasid oma blogides põhiuudisena koertest kirjutama. Sest et ootamatult suured lumehanged ja nende koer seal lõbusalt lendlemas või uppumas. Ning loomulikult ka pildid. Blogosfäärides otsides sõna "koer" - andis siis koheselt tulemusi.

Aga samas sai mindud liiale. Kui kellegi blogi põhisisuks on tema vaated elule või juhtumused (kus vahetevahel tegutseb ka koer-koerad), siis ei ole tegemist ju blogiga koertest. Otsustasin need siis oma linginimekirjast ära korjata. Aga samas leidsin vägagi toredaid lugemisi, säilitan seega need siinsamas tänases kirjes (ja ehk täiendan edaspidigi seda nimekirja).

Muidugi vaevalt nüüd keegi teab, mis elukas on blogi koertest. "Kutsus" vist võib leida juba sadu koerablogisid, aga kahjuks mina ei suuda neid lugeda. Nende põhiline ülesehitus on vaade ümbritsevale läbi koera silmade. Umbes nii; "Vaatasin, et perenaine annnab mulle vorsti. Selle peale hakkas mul sülg jooksma. Ohh kuidas ma armastan perenaist".

Akadeemik Pavlov keeraks hauas ringi selle jutu peale.

Muidugi, eks sellist tüüpi koerasilmsetes-inimmõttelistes koerablogides on ka väga häid kirjutisi. Seetõttu jätan ka ühe sellist tüüpi blogi alles oma linginimekirja.

Linginimekirjast eemaldan (loodan et ajutiselt) ka blogid, mille kirjutamine on soiku jäänud või minu subjektiivse tunde järgi ehk harva toimuv. Või ehk ka ajutiselt pooleli jäetud. Seetõttu panin ma ootenimekirja isegi Manni kelgukoerte blogi...

Niisiis nimekiri blogidest, kus vahetevahel kirjutatakse ka koertest:

http://hundiorg.wordpress.com/
http://ebadiip.blogspot.com/
http://rameshwar.wordpress.com/
http://rooba.blogspot.com/
http://moosivaras.blogspot.com/
http://villaloomad.blogspot.com/




Ja nimekiri blogidest, mis veidike soiku jäänud:
http://www.samojeed.ee/?go=article
http://elvendor.multiply.com/
http://russellremus.multiply.com/
http://kleinsonne.blogspot.com/
http://peremies.blogspot.com/
http://suslikute-teravmaed.blogspot.com/
http://koera.meeste.net/
http://astersland.blogspot.com/
http://www.artgarage.ee/yarko/blog/

No comments: