Sunday, February 22, 2009

Ootame C-pesakonda

Skylinedog Rose Athena (Athena) + Remington Razzle Dazzle( Kauko)

Meie noorem emane kuldne Athena on jõulu ajal Soomes paaritatud inglise päritolu koera Kaukoga.

Athena on 2,5 aastane enesega rahulolev tasakaalukas emane..



Athena sugupuu.

Pilte Athenast.

Athena õed ja vennad.

Kauko on hea rahuliku iseloomuga tugevamat tüüpi hele koer:

Kauko sugupuu.

Kauko elab Soomes Mikkeli lähedal kennelis Golsett's , aga sündinud on ta Inglismaal Remingtoni kennelis.
Remington kenneli omanik Penny Gowland on tegelenud aretusega üle 20 aasta. 2006. aastal hindas ta Eestis erinäitusel kohtunikuna meie koerte tõule vastavust. Pille on ka ise seal kennelis viibinud 2007.a. kevadel. Siin on Pille pilte Remingtoni kennelist.

Meie kennelis on seni olnud kaks pesakonda - aastal 2006 ja aastal 2008
Mõlemad pesakonnad Athena emal Roosil.

Esimeses( A-pesakonnas) oli 7 kutsikat: 4 emast ja 3 isast. Need koerad on tänaseks üle 2 aasta vanad, Athena nende hulgas. Nende isa Wilson on hele ja ema Roosi tume, kutsikad tulid enamus heledad, üks isane (Apollon) ja emane (Aurora) on tumedamad, aga mite nii tumedad kui Roosi ise. Panime neile Kreeka ja Rooma jumalate nimed. Enamus neist on käinud vähemalt korra tõu erinäitusel spetsiaalselt selle tõu asjatundja hindamisel ja kõik nad on hinnatud suurepärasteks tõu esindajateks. Amor, Aurora ja Artemis elavad Tartus ja harrastavad agilityt. Kõige edukam on Artemis. Siin pildid agilityst. Ja Artemise võistlemisest.
Kõigil, kel sellest pesast tervis uuritud, on see olnud täiesti korras. Tänaseks on nad sellised.

Teine, B-pesakond on Roosil tumeda isasega. Kõik kutsikad on tumedad, kokku 9: 6 isast ja 3 emast. Need koerad said jaanuaris aastaseks. Nende nimed on vanade Keldi pühakute järgi, kuna tegemist ju vana inglise tõuga. Koju minnes olid nad sellised.
Praeguseks on nad suured koerad.

Athenalt ootame heledat C-pesakonda.
Peame oluliseks koerte kvaliteeti, seetõttu püüame valida aretusse koerad nii, et nende järglased meie kennelile häbi ei teeks. Tervise osas ei saa järeleandmisi teha. Garantiid ei ole kunagi, kuid pole ju mõtet teadlikult riske suurendada, võttes keskpäraste näitajatega koerad vanemateks.
Lisaks tervisele vaatame väga ka iseloomu. Oluline on, et ei koerad ei oleks arad, agressiivsed ega hüperaktiivsed, sest igal omanikul tuleb ju nende seltsis 10-15 aastat veeta. Sõpra valitakse ju ikka iseloomu järgi. Oleme jõudnud veendumusele, et iseloom on üpris päritav.

No comments: