Monday, February 23, 2009

Poegimine

Pühapäeva hommik algas sellega, et Athena asus pesa tegema. Kraapis toanurgas magamismatti. Ja toanurk oli sama, mis oli Roosil eelneva kahe pesa ootamise puhul.

Päev möödus siiski rahulikult, aga tõime otsatuppa nurgavoodi kohale.

Aga õhtul kella 11 paiku muutus Athena väga rahutuks. Vingus vahetevahel. Kolas maja erinevais kohtades. Ja paaril korral kraapis ülima intensiivsusega põrandat, igatahes Roosi nii aktiivne pesategija ei olnud.

Siis hakkasid tõmblemised. Asusin ämmaemanda ootetööle, silitasin vahetevahel Athenat. Aga ikka mitu tundi läks, kuni nagu ikka ootamatult; 2.50 nägi ilmavalgust siis meie C-pesakonna esimene kutsikas. Isane.

Athena saab ise kõigega hakkama, sööb päramisi, lakub kutsikat ja 5 minutit hiljem kisav kuts juba tissi otsas. Pille muidugi kuivatab kutsika üle ja hoiab järgmise kutsika väljumisel neid kampsuni all soojas.

Tiine Athena kõhtu vaadates oli meil juba eelnevalt selge; kutsikaid on seekord vähe. Arvatavasti seetõttu, et paaritamine toimus natuke vara, Athena jaoks ei olnud veel õige aeg.

3.30 siis järgmine emane kutsikas.

Ning 4.10 siis viimane kutsikas - samuti emane.

Kõik kutsikad on nagu oodatud ka heledakarvalised ja Pille kogenud silma kohaselt väga kena välimusega. Ja väga aktiivsed, teevad kõvasti häält, keegi ei ole hädas tissi saamisega. Ning mis peamine, Athenaga on kõik korras ja tegutseb nagu kogenud emme.

No comments: