Wednesday, January 19, 2011

Ükskord Tartus

Möödanikust veidi. Käisime üle pika aja jälle näitusel. Mops Pollyga.

Aga mopside ringi algus muudkui venis ja saime pea rahulikult hoopis kuldsete tegemisi näituseringis jälgida. Kohtunikuks oli tuntud Rootsi kuldsete retriiverite kasvataja Henric Fryckstrand (kennel Dewmist). Loomulikult huvitas ka paljusid eesti kuldsete omanikke temalt hinnangu saamine. Lisaks koera näituse kirjelduslehe andmisele, jagas kohtunik ka suuliselt kommentaare. Ja nii mõnelgi meie tuttaval kuldse omanikul läks oma koerte näitamine ülihästi. Kahjuks pildid näituselt meil ei õnnestunud (ülikehvad valgusolud hallis, korra oli suisa pimedus).

Aga lõppude lõpuks saabus ka Polly esinemiskord. Livia meid enam aidata ei saanud Polly näitamisel, kuna tal olid Henric Fryckstandiga pikad jutud käsil. Ikkagi ju Livia 2 kuldset, Toru ja Sonja Dewmisti kennelist pärit. Ning rootsi keel Livial juba lapsest saati suus.

Aga tundus, et Tartu näitusel oli Rootsi päev. Mopse hindas rootsi kohtunik Nina Karlsdotter. Ning Livia tutvustas meie Pollyt rootsi mopside (ja taani dogide!) kasvatajale Monica Stavenbornile ( kennel Kingsize), kes siis lahkesti võttiski Polly näituseringi kaasa. Tasuks noorteklassi esikoht, emaste serdiringis jäi Polly teiseks ning kõikide emaste võrdluses kolmandaks. Iseenesest ülihead asetused, aga... mine tea - mis olnuks Polly lõppsaak, kui tema liikumine oleks vähemalt noorteklassi võistluse tasemel püsinud. Näituse edenedes pidi Polly koos teiste mopsidega ringis liikuma - ja mida aeg edasi, seda kehvemalt ta seda tegi. Mingi hetk Polly arvas - et täiesti fun on tagantjooksjaid ootamatult üllatada - joostes neile vastu. Ja trikke oli teisigi. Aitäh Monicale, et täielikust krahhist ta meid päästis - suunates Polly siiski õigele teele. Aga Polly kirjeldusleht oli super hea, seal oli ka liikumine väga heaks hinnatud - aga selle lehe koostamise ajal ei olnud veel teada Polly edasised trikid.

Eks me pea Pollyt siiski ka näitusteks sihipärasemalt ettevalmistama. Peab talle tutvustama oma kodutalust erinevat muud maailma. Pidev maailma vaatamine vaid maatalu aknast koos kassiga - pole ühele tragile mopsile piisavalt arendav tegevus.



No comments: