Wednesday, June 24, 2009

Jaanipäeva pidustused

Jaanipäeval oli meil külas Loora oma perega. Loora peremees Kalle oli Londonist saanud vinge fotoka ja seetõttu ise me ei hakanudki eriti pildistama. Häda ainult selles, et need mitusada pilti on kuskil mujal, mitte aga minu arvutis veel. Ja nii ei ole meil jaanipäeva pilte koertest jne. Tegelikult olnuks põhjust pildistada, Loora oli söönud ennast "paksuks". Muidugi, ega ta siis paks ei ole, aga ei ole ka enam kõhn-sale koerake.

Mõned suvalised pildid siiski on. Pildil all paremas nurgas on koer. Ja mida tema teeb; eks ikka otsib maha pudenenuid toidupalakesi või suisa passib peale - kust varastada.


Kui palju toitu siis koertele saagiks langeks, seda nüüd ei tea. Isiklikult nägin Athena 1 sekundiga toimetatud hampsu-kugistamist viinerite pakist. See on inimeste puhul vaieldav - kumb aeg, kas jaanid või jõulud on suurem söömisaeg. Aga koertel kindlasti jaanid - võimalusi toidusaamiseks on õueavarustes mõõtmatult rohkem kui talvises tubases jõululauas.

Aga kuna koerandusliku blogi jaoks pilte pole ja samas ka mingit teise teemalist blogi hetkel ei pea, siis panen siia üles pildi Pillest jaanipärjaga:


Pärja tegi Pille täna Plaanil. Seal oli traditsiooniline (10-s kord juba) heinaniitmisvõistlus. Ning ka pealtnägijad võistlesid igasugu aladel. Näiteks parima pärja valmistamisel. Ja Pille pärg siis valiti teiste seast võitjaks.

1 comment:

Merker said...

Unustasid jaanipäevase koerte koogipeo! Ei tea kas jagasiid ikka sõbralikult pooleks?