Monday, October 3, 2011

Peotäis kutsikaid

Varased teise oktoobri hommikutunnid. Pärast pikka öist ootamist (meie jaoks) otsustas Polly, et aeg on käes - poegimiseks. Kõik eelnevad hirmud ja kartused osutusid Polly puhul üleliigseks, Polly teadis täpselt mida teha. Loomulikult ei jäänud meie siin passijaks, kuivatsime ludinal ilmuvaid kutsikaid, lasime Pollyl vaid esimese lootekoti ära süüa, toppisime kutsikaid sööma. Aga ka kutsikad olid ootamatult tublid ja elavad. Ainult et super pisikesed ja kerged - võrreldes kuldsetega või gröönudega. Mahtusid täpselt peopesa alla. (nagu käe viis sõrme).

Kokku oli neid siis lõpuks 5 ja kõik isased... Seetõttu nagu ei hakkagi kohe alguses igastühest portreesid tegema, piisab vaid ühest - et aru saada; "Selline on mõni tund vana isane mopsikutsikas".


Aga ega see poegimisprotsess siis täiesti muretu ka ei olnud.

Esimene kutsikas ilmus siia ilma kell 06.10 ja kaalus 184 gr.
Teine kutsikas siis 07.45, kaal 225 gr.
Kolmas kutsikas 08.10 ning kaalus 170 gr.
Neljas kutsikas 09.25 ning kaalus 177 gr.

Ja siis oli vaikus, enam kutsikaid ei tulnud. Aga Polly figuuri vaadates ning kõhtu katsudes ei olnud me veendunud, et poegimine on siiski läbi. Aga samas Polly olekust mingeid muremärke näha ei olnud, paanitsema me ei hakanud ja 14.20 tuli siis oodatud (meie poolt) tütrekese asemel nelja venna kõrvale viies poiss. Aga tore poiss temagi, kaalus 241 gr - seega kasutas kõhus juhust ja sai kaalus teistest edumaa.

Aga juba olid meil ka külalised kutsikaid uudistamas, Kirke sõbrannad Mona ja Hanna olid just tulnud gröönu koertega kärusõitu treenima. Pollyl oli küll heameel tervitada inimesi, kuid veel tähtsam oli talle kutsikate imetamine.


Kuna pikkusi me kutsikatel ei mõõtnud, siis sai etaloniks kutsikate suuruse kohta üks Kirke savist kunstitöö - mille praktiline kasutus peale ilu, oli seni minu jaoks veidi ähmane.


Aga kuna kutsikate majja ilmumine on meie tegemistesse uue ajalise augu löönud, siis lõpetaks hetkel blogimise ning suundun vatama - kas kõik kutsikad on terved. Üks suur oht on üleval, niinimetatud kutsikate äramagamine - kutsikad suudavad küll veidikese roomata, aga kui nad jäävad pikalt kutsikakasti ja imetava Polly vahele, siis...


Mainiks muidugi ühe väga olulise asja - selles, et Polly kutsikad nii tublid ja kenad on, lasub "süü" ka nende isal Unol(Flintstyle Dare Devi) kennelist Flintstyle. Aga pikemalt Polly kaasast lähipäevadel.



No comments: