Monday, March 1, 2010

Kodused meistrivõistlused

Kuna Silvat ja Torbikut kuu aega hiljem peale paaritamist enam kelguveos kasutada ei tohi, siis saame kasutada vaid Bamset. Aga ongi mõneti hea, saame teada - mida on võimalik teha üksiku kelgukoeraga. Ning talvel on parimaks harrastuseks parim suusavedu.

Ma ei tea, kas Bamse just eesti keelseid käsklusi jagab, aga juhitav ta on. Arvatavasti keelamise hääletoonist saab aru, et vajalik on midagi muud teha (näiteks teeristidel liikumissuuna korrigeerimine).

Niisiis - erinevatel õhtutel sai Bamsega suusatatud Pressi külla ja tagasi. Ja seda aja peale.

Pille sõitis 4 km läbi 15 minutiga.

Kirke puhul aga läks meil kehvasti, praktiliselt juba pimedas saatsime nad sõitma. Tuiskasid nagu tuul minema, aga mägedest laskumistel läks jamaks. Kiirused olid väga suured, aga samas Kirke ei näinud laskumisteekonda ja kukkus mitmel korral liialt valusalt. Aga Kirke kiitis kukkumistest hoolimata Bamset, et kui ta kukkunud oli, siis Bamse ei hakanud teda edasi lohistama, vaid ootas - mis edasi saab. Raja nad muidugi läbisid, aga Kirke võistlusena sõitu ei võtnud.

Kolmandal õhtul proovin minagi. Esimene ots (2 km) möödus ruttu - 6 minutiga. Jaksasin siis veel mägedest kiiresti üles sahmida. Aga tagasitee võttis minu juba läbi - 2 km-t 9 minutit - ja seega koguaeg täpselt 15 minutit. Saavutasin Pillega viigi.

Päris tore. Arenguruumi on esmajoones meil Pillega. Et kui suudaks kiiremini suusatada ja seda pidevalt. Bamse ise veab mõnusasti, muidugi kui liialt aeglane koperdamine tema taga, siis hakkab tedagi ümbruskond huvitama (liikumise pealt jalatõsted, nuuskimised).

No comments: