Sunday, March 14, 2010

Torbik alustas

Neljapäeva õhtul tundus, et pikk ootamine hakkab vilja kandma. Torbik kaevas aedikus lumme kuskil ligi poole meetri sügavuse augukese (peaaegu nagu pange jäljend lumes). Ja mis peamine - kuudist lahkuda ei tahtnud. Silva aga oli lihtsalt suur - muud häda ei olnud. Aga koos nad alati on olnud, viisime mõlemad majja - nende jaoks loodud poegimisaedikusse ühes pisemas ruumis (ka Roosi esimesed pojad olid seal kunagi).

Valvan Torbikut terve õhtu, pool ööd - ei midagi. Lõõtsutab vaid ja poeb kaugemasse varjulisemasse nurka, kraabib põrandakatet. Sööb - kui annan.

Kuid siis 3.55 - ronib Torbik poegimiskasti - kiunatab valjult ja poetab esimese isase maha. Ning asub koheselt asjatundlikult lootekotti sööma, nabanööri närima ja edasi kutsikat lakkuma.

Ja täpselt nii toimus kõigi kutsikate puhul. (OK - paaril juhul ei kiunatanud). 7.50 oli 5 kutsikaga siis asi ka läbi. Ja kõik isased.

Siiski - teist kutsikat sai üle kahe tunni oodatud.

Kõik kutsikad olid elujõulised - kohe imemas. Ning mis meie jaoks vapustav - esimene kutsikas kaalus 660 grammi. Hiiglaslik kaal - võrreldes kuldsetega. Aga väga põnev oli alati oodata - mis sealt tuleb, sest et värvid-laigud ju suhteliselt äraarvamatud.

Niisiis - Torbik oma kutsikatega esimesel päikese tõusu järgsel tunnil - 12. märts 2010. a.

Algul panime ka paelad kaela - aga eks nad kõik on nii erinevad ja tuvastatavad kirjelduse järgi, siis võtsime paelad ära. Ning koostasime lühikese välimikukirjelduse koos pildiga. Ahjaa - kõik kutsikad on kõhualt valged.

Niisiis - kennel Skylinedog D-pesakonna tutvustus. Pildid-kirjeldus on siiski tehtud täna - 14. märtsil.

Kuna esimene poeg võinuks sassi minna edasistega, siis temast nüüd järjestiku kaks pilti.

1.Sündis 3.55. Isane. Põhitoon must. Kaelapeal valge z. Vasakul poolel ulatub kaelast kõhuni valge. Käpad valged. Tagajalgadel mõlemad jalad põlvedeni valged. Otsaees valge täpike.
Ning kaal 14. märts juba 855 grammi.



2. Sündis 6.15. Isane. Põhitoon pruuni-valge laiguline. Seega erand. Kaal 795 gr nüüd.

3. Sündis 6.33. Isane. Valged laigud mustas. Puusade peal valge kaares laik. Saba peaaegu valge. Lai valge kaelus. Kaal nüüd 770 grammi.


4. Sündis 7.10. Isane. Põhitoon must. Valge ümmargune laik pea peal. Valge kaelus. Vasakul küljel valge piklik triip keskseljani. Parem tagakäpp põlveni valge. Kaal nüüd 845 grammi.


5. Sündis 7.50. Musta värvi üleni (nagu kõigil - siiski kõhualune valge). Ja muidugi valged käpaotsad. Sarnanes Bamsega - ainult pruuni asemel must. Kaal nüüd 855 grammi.


Ja siin siis Torbiku kuhil:

No comments: