Wednesday, March 18, 2009

Kolm nädalat

Pühapäeval sai siis kutsikatest pilte tehtud. Kirju paelaga isane on endale saanud tugevalt teist tooni paela, kui algsetel piltidel näha võis. Midagi hallilaadset.

Siin nad on - meie isane kuts ja noorim emane pesamuna;

Aga seltskonna uute arenguhüpete esmaavastaja on ikkagi valge paelaga emane. Esimesena hakkas käima, istuma, ronima - teised mõnepäevaste vahedega siis tegid järgi;

Athena aga on endiselt hoolas pereema. Samas on ta suuteline juba tunde kutsikatest eemal olema. Ning vanaema Roosi peale ta enam ei urise, kui see uudistama satub. Athenal mingeid tervisejamasid ei ole kaasnenud, siiski kõhnemaks on jäänud.

Üldiselt kutsikate seltskond on üllatavalt rahulik. Aga võibolla on see sellest, et neid on vaid kolm.
Igatahes terve pesakond mahub korraga korvi;


Aga esmaspäeval said kutsikad siis 3 nädalaseks. Mingi kvalitatiivne hüpe nende arengus - esmaspäeval panin tähele - et suhtlevad juba aktiivselt omavahel; kes laseb mingit kurina-urina häält, kes haukleb või siis vahel kilab.

Iga pesakond on millegipoolest erilaadne ja me puutume kokku asjadega, milles eelnev kogemus puudub. Hakkasime muretsema, et miks esimesed käimise katsetused kohe ühe päevaga ei kujune koheseks ringi traavimiseks-galoppimiseks. Aga mida siin tahtagi - kutsikatel rohkest piimast raske kere, aga jalad ei olnud veel nii tugevad, et seda koheselt kanda.

Aga tänaseks on nad juba mitu päeva putru proovinud, kõik tuiavad ringi ja vahel ka mängivad - peaaegu nagu suured koerad.

No comments: