Monday, March 30, 2009

Nimed

Uhh. Saime siis interneti siia mägedevahelisse kolkasse tagasi. Ja nüüd siis proovin kiiresti, panna kirja vahepeal toimunud asjatusi.

Tegelikult on meil juba mitu nädalat selge, mis on C-pesakonna kutsikate nimed. Eks ikka usunditega seotud - nagu eelnevatelgi kordadel. Nüüd oli vaid vaja C tähelised nimed leida.

Esimene mõte oli - et väga tõenäoliselt siis Athena viljastus jõululaupäeval (Soomes olime 23. detsembril). Muidugi nii pretensioonikad me ei ole, et oleks pannud Christus. Samas muidugi Christina oleks tore olnud. Tuttavad pakkusid ka Columbus Chrisostomuseid meile.

Siis sai mõteldud, et Athena tiinuse aeg ju oli talve kõige pimedamal ajal -"algas" vahetult peale talve algust, ja sealt edasi järjest helgemaks, valget aega hakkas juurde tulema, päikse võim tugevnes. Aga ega midagi erilist ei suutnud välja mõtelda.

Siis on veel üks kokkusattumus. Kutsikad sündisid päev enne vastlapäeva (24.veebruar). Seega nagu viimane päev enne ülestõusmispühadele eelnevat varakevadist seitsmenädalast suurt paastu. Aga ikkagi päeva pealt see asi ei olnud - seega ei sobi.

Aga see seitsmenädalane paastu aeg jälle nagu sobiks - sest et peale 7-t nädalat võib kutsikaid loovutada. Aga ei kutsikad ega Athena nüüd küll paastumisega ei tegelenud...

Ja paastuaeg lõpeb ju ülestõusmispühadega, seega usundilisi nimesid ehk leiaks seoses munadepühadega. Jätsime ka selle tähtpäeva ära, pealegi me loovutame kutsikad peale 8-t nädalat.

Aga aitab sellest sissejuhatavast heietusest, siin nad on - Camilla, Castor, Cecilia;


Nimepanekul sai otsustavaks hoopis asjaolu, et meile väga oluline inimene pakkus ise omapoolse nime välja.

Ja nii sai meie valge paelaga emasest - Cecilia. Ja Cecilia on pühak. Esmajoones muusikute pühak.

Ning pühakute nimekirjadest leiame ka Camilla ja Castori.

Ja et toonitada meie kutsikate nimede pühadust, siis edaspidi saab tõutunnistustel lugeda;

Skylinedog St Cecilia
Skylinedog St Camilla
Skyilnedog St Castor

Ahjaa - sellel nimede otsimise retketel Internetis, leidsime ka sellise ja sellise koduka.

No comments: