Monday, March 30, 2009

Valimised

Kirjutaks veidi ka valimistest - kutsikate valimistest. Tulevaste koeraomanike poolt.

Tõsi küll, see aasta saime pakkuda vaid ühe kandidaadi valimist igale soovijale. Emase kutsika soovija sai valida Camilla ja isase kutsika soovija sai valida Castori. Aga usume, et sellise vähese valiku puhul on ka omad plussid. Inimesed ei pea peresiseselt vaidlema, et mina tahan seda ja teine tahab hoopis toda kutsikat. Ei jää midagi kripeldama valiku õigsuse üle.

Niisiis laupäeva lõunaks jõudsid meile kutsikatetahtjad; Haapsalu ja Tallinna kandist. Ja nagu pikkade vahemaade puhul ikka juhtub, siis külalised saabusid meile pea üheaegselt. Ühest küljest on see arvatavasti hea, sai rääkida kutsikatest ja nende kasvatamisest samaaegselt ja eri küsimuste tõttu ehk mitmekülgsemalt. Aga kindlasti kannatas meie poolne süvenemine, satud ehk mingi aeg seletama Castorist, aga teist peret hoopis huvitab samalajal Camilla rohkem (või vastupidi).




Samas ei pidanud me rääkima ABC-st, sest kutsikahuvilistel on juba eelnenud kogemused koertest. Nii Le Kranzidest, kui ka minu jaoks veidi karmimatest tõugudest.

Aga kuldse kutsikaid sooviti oma elus edaspidi näha peresõpradena.

See selleks. Hetkel käidi siiski kutsikaid valimas. Ja meil on pea kuu aega neid kasvatada, enne kui nad uude kodu lähevad.

No comments: